طريقة عمل كفتة البطاطس
-
كفتة البطاطس
.الصراحة أنا قرأت الموضوع ده في إحدى المنتديات المميزة وعجبتني الطريقة
وقلت لازم تعرفوا طريقة كفتة البطاطس لأنها أكلة رائعة صدقوني
جربوا ومش هتندموا ، ودي طريقة بسيطة لعمل كفتة البطاطس اللذيذة
أولا :المكونات
- كيلو بطاطس مسلوقة ومهروسة (تهرس البطاطس بالشوكة ولا تستخدم الكبه)
- حزمة بقدونس مفرومة
- كيس فيجتار
- بيضتان
- كوب بقسماط مطحون
- ملح-فلفل
ثانيا :للحشو :
لحمة مفروم عصاج (يراعى أن تكون حمراء مافيهاش دهون )-
- جبنه كريمة على جبنة رومى مبشور
ثالثا :للتغطية
- أول طبقة : كوب دقيق على كيس سبايسى أو كيس فيجتار
- تانى طبقة :بيضتان مربوبتان على ملعقتين لبن
- تالت طبقة :كوب كورن فليكس مطحون على شويه بقسماط
رابعا : الطريقة
- -- نحط مكونات العجينة على بعضها ونعجن لحد ماتكون جينة قابلة للتشكيل
ممكن نزود كمان شويه بقسماط
- ممكن نضيف الملح والفلفل بس بحرص لإن الفيجتار بيكون فيها ملح وبهارات
الكور لحشو اللحمة المفرومة مثلا والصوابع للجبنة وممكن نصغر الصباع
شويه بس مش كتير
- وبعدين نحط مكونات التغطيه
وممكن نزود بيضة كمان لو لقينا الكميه خلصت وممكن نكرر العمليه تانى
للصباع الواحد لو إتبقى حاجة يعنى نرجع تانى نحطه فى البيض وبعد كدة
البقسماط بالعربى كدة ما فيش حاجة تترمى
- نغطى الصوابع وبعدين نحطها فى التلاجة لمدة ساعتين على الأقل
- وممكن نقسمها نحطها فى الفريزر بس نحكم إغلاقها يعنى نغطي الطبق
بكيسين بلاستيك محترمين ونربطهم كويس عشان تفضل متماسكة وما تطراش
- نكون مجهزين زيت غزير للتحمير وبعدين نقدحه بس مانزودش يادوب يبتدى
يقدح (علشان الكفته ناتغمقش على طول وتاخد وقتها )وناخد من الفريزر
على الزيت ونوطى النار تاخد لون من تحت نقوم مقلبينها على طول عشان تاخد
نفس درجة اللون من فوق ويراعى أن يكون اللون دهبى مش غامق
شايفين الحشو من جوه بيكون عامل إزاي للجبنه عشان كدة لازم تتقدم سخنه
-
كفتة البطاطس
.الصراحة أنا قرأت الموضوع ده في إحدى المنتديات المميزة وعجبتني الطريقة
وقلت لازم تعرفوا طريقة كفتة البطاطس لأنها أكلة رائعة صدقوني
جربوا ومش هتندموا ، ودي طريقة بسيطة لعمل كفتة البطاطس اللذيذة
أولا :المكونات
- كيلو بطاطس مسلوقة ومهروسة (تهرس البطاطس بالشوكة ولا تستخدم الكبه)
- حزمة بقدونس مفرومة
- كيس فيجتار
- بيضتان
- كوب بقسماط مطحون
- ملح-فلفل
ثانيا :للحشو :
لحمة مفروم عصاج (يراعى أن تكون حمراء مافيهاش دهون )-
- جبنه كريمة على جبنة رومى مبشور
ثالثا :للتغطية
- أول طبقة : كوب دقيق على كيس سبايسى أو كيس فيجتار
- تانى طبقة :بيضتان مربوبتان على ملعقتين لبن
- تالت طبقة :كوب كورن فليكس مطحون على شويه بقسماط
رابعا : الطريقة
- -- نحط مكونات العجينة على بعضها ونعجن لحد ماتكون جينة قابلة للتشكيل
ممكن نزود كمان شويه بقسماط
- ممكن نضيف الملح والفلفل بس بحرص لإن الفيجتار بيكون فيها ملح وبهارات
الكور لحشو اللحمة المفرومة مثلا والصوابع للجبنة وممكن نصغر الصباع
شويه بس مش كتير
- وبعدين نحط مكونات التغطيه
وممكن نزود بيضة كمان لو لقينا الكميه خلصت وممكن نكرر العمليه تانى
للصباع الواحد لو إتبقى حاجة يعنى نرجع تانى نحطه فى البيض وبعد كدة
البقسماط بالعربى كدة ما فيش حاجة تترمى
- نغطى الصوابع وبعدين نحطها فى التلاجة لمدة ساعتين على الأقل
- وممكن نقسمها نحطها فى الفريزر بس نحكم إغلاقها يعنى نغطي الطبق
بكيسين بلاستيك محترمين ونربطهم كويس عشان تفضل متماسكة وما تطراش
- نكون مجهزين زيت غزير للتحمير وبعدين نقدحه بس مانزودش يادوب يبتدى
يقدح (علشان الكفته ناتغمقش على طول وتاخد وقتها )وناخد من الفريزر
على الزيت ونوطى النار تاخد لون من تحت نقوم مقلبينها على طول عشان تاخد
نفس درجة اللون من فوق ويراعى أن يكون اللون دهبى مش غامق
شايفين الحشو من جوه بيكون عامل إزاي للجبنه عشان كدة لازم تتقدم سخنه